Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2019 10:07 - Неразбрана
Автор: zoye Категория: Лични дневници   
Прочетен: 878 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 18.04.2019 10:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аз ли грешно се изказвам или просто съм неразбрана? Както и да постъпиш все грешния ще си ти.! Как можеш да излезеш от кръговрата? Хора,които ме познават ми казаха да спра да се боря с върни мелници,защото явно така правя.Боря се срещу несправедливостта,боря се срещу лъжата,лицемерието.Знаете ли накрая винаги победената съм аз.Не съм живяла под похлупак ,живея сама от петнадесет години и съм разбрала,че единственият човек на,който мога да разчитам съм самата аз.Питам се дали съм за тоя покварен свят?Страшно ли ще прозвучи ако ви кажа,че за моите скромни години съм мислила повече за смъртта  отколкото за живота.Всички казват,това са най-хубавите ти години,но аз не го чувствам така.Колкото повече човек пораства толкова по-нещастен става и това не може да се промени.Аз ли съм различната и всички са еднакви.Понякога имам чувството,че никой не може да ме разбере.Знам,че много хора се чувстват по този начин и как живеят?Как  успяват да продължат напред и да живеят? Не искам да прозвучи,все едно се самосъжалявам,просто тук изливам себе си,а когато го напиша  и знам,че някъде там има човек,който го е прочел и може би знае как се чувствам и просто ми вярва.Толкова много искам някой да ми повярва
image



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - Самосъжаляваш се и въпреки, че не ...
18.04.2019 11:21
Самосъжаляваш се и въпреки, че не искаш така да звучиш, сама разбираш, че точно така звучиш, при това искрено. Положителното е, че го разбираш.
От краткия ти текст, мисля, че се изказваш много добре, ако не те разбират, това не се дължи на изказа ти. Никой ли не те разбира? Или ти държиш всички да те разбират? Обществото става все по-фрагментирано, все повече и все по-малобройни групички се формират, разбирането между тях намалява. Факторите определящи този процес няма да коментирам. В случая е важно да разбереш, че не може да бъдеш разбрана от всекиго и по всяко време.
Относно това кой е грешният - когато си поставиш цел и тя зависи от взаимодействието ти с други хора, и ако не я постигнеш, то правилното е да търсиш грешката в теб. Независимо, дали си срещнала несправедливо (според теб) отношение и си се сблъскала с отрицателните качества на другите. Когато растем, заедно с нас расте и разбирането ни за обкръжаващата ни среда - обективното разбиране. Ти трябва да знаеш, че в обективната реалност има хора различно мислещи, различно постъпващи и имащи различна от твоята мотивация. Те са обективна реалност, твоята ценностна система не бива да очакваш, че ще действа върху тях в степента в която действа на теб. Това трябва да отчиташ при взаимодействие с хората за да постигнеш целта си и да не се оказваш все губеща. А, дали твоите ценности са по-правилни от чуждите, те съветвам да не обсъждаш в реалния живот и особено с хора с които имаш служебни отношения, или са част от пътя ти за постигане на някаква цел. Блога е чудесно място за водене на морални, етични и всякакви други спорове, така че ако искаш на всяка цена да си разбрана от всички, опитай да го постигнеш тук:)
В мислите за смъртта няма нищо лошо, но е по-добре да ги оставиш за по-късни времена, иначе когато настъпят по-късните времена, мислите ти ще бъдат заети със съжаление за пропуснатия живот.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zoye
Категория: Лични дневници
Прочетен: 210371
Постинги: 142
Коментари: 120
Гласове: 501
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031